En leder på kontrakt – demokrati verdig?

Det er nesten ikke til å tro hva man hører på Podcasten til Kent Andersen. Et parti som binder en valgt leder med krav om å oppnå 4% gjennom en kontrakt. Samtidig får vi vite at eieren av partiet Vidar Kleppe og hans kløpper Kasheikal ikke ville ha Geir Ugland Jacobsen, men tilbød heller Kent Andersen leder av partiet.

Under valgkampen var Geir Ugland Jacobsen knapt tilstede i partiet men reiste land og strand rundt, og overlot hele styringen av partiet til Sentralstyret. Da Geir Ugland Jacobsen opptrådde med Tors hammer og Reinert Skadsem i Selvstendighetespartiets T-skjorte med tekst som «Hvitt liv har betydning» under sending fra valgboden i Oslo på TV2, var løpet kjørt.

Det var så dårlig stemning og mistillit at Geir Ugland Jacobsen ikke var ønsket på valgvaken i Kristiansand. Dette er mildt sagt oppsiktsvekkende.

Geir Ugland Jacobsen kobling opp i mot Vigrid og Tore Rasmussen er ikke nytt av dato, vi kjente til fra før at Geir Ugland Jacobsen var Vigrids «posterboy», Geir Uglands flørt med høyreekstreme tyder på hvilken retning han vil ta partiet.

Da valget var over møttes Kleppe, Geir Ugland Jacobsen og Kent Andersen med frue på Plaza hotell for å diskutere framtiden til Geir Ugland Jacobsen. Mot egen «kontrakt» fredet Vidar Kleppe Geir Ugland Jacobsen. Kasheikal som hadde stor mistro og mistillit til Geir Ugland Jacobsen deltok ikke.

Fedrelandsvennen har kontrakten og da man jo spørre seg hvorfor DEN ikke er publisert. Dette har jo betydning, for hvis det slik at politiske ledere er bundet av kontrakter og ikke via frie uavhengige valg, er dette en trussel mot hele vårt partipolitiske demokrati.

Det opplyses om at det vil bli sendt inn klage til Partiregisteret.

Hele Podcasten kan sees og høres her.