Vidar Kleppes rekrutter

I innlegget ”Hva skjer i Demokratene i Norge” beskrev jeg hvordan Vidar Kleppe og hans Menn prøver å tilrane seg partiet fra det lovlig valgte sentralstyre valgt på landsmøtet i april.
Motivet: La alle kamporganisasjoner og grupperinger som tenderer mot høyreekstremisme, rasisme og nynazisme få Demokratene i Norge som felles plattform/ politisk taleorgan, på betingelse av at Vidar og hans Menn får ha styringen.

Det ble videre beskrevet at Vidars maktovergrep har ført til at svært mange tillitsvalgte i partiet er presset ut eller har forsvunnet frivillig. Og avskallingen fortsetter. Da kan en spørre seg om hvordan Vidar får erstattet frafallet?

Et eksempel på en ny rekrutt er Pål Andor Østvold, bystyremedlem for FrP i Sandnes, som ble ekskludert for blant annet et leserbrev i Sandnesposten der Østvold kraftig kritiserer regjeringens innvandringspolitikk, og krever at Siv Jensen går av.
Vidar var raskt ute med åte og den godeste Østvold bet på. Nå er han sentralstyremedlem i kuppstyret.

Et annet eksempel er vår lokale Jan-Ove Fromreide som har vært inn/ut av en rekke partier. Uansett hvem han har representert, så har han proklamert sitt eget budskap.
Og budskapet?
Til valget i 2015 var han å finne på SP sin valgliste på Askøy. Budskapet var av så grovt kaliber at PST måtte reagere. Avisene hadde overskrifter som dette:”Senterparti-kandidat bak Facebook-side der Breivik hylles”.
”Trekker seg fra lokalpolitikken for å drive høyreekstrem nettgruppe”.PST: – Vi følger disse gruppene tett”.

Den godeste Fromreide røk ut SP, men forsatte som administrator for flere slike lukkede grupper. Hva de bedriver der, vet jeg ikke, men jeg ser av de åpne Twitter – debattene at han fortsatt er ”på sporet”. Se eksempler nedenfor. Les gjerne hele tråden, for her var det mye gørr.

https://twitter.com/hashtag/FedrelandetViktigst?src=hash

https://twitter.com/search?q=%23folkedypet

Det er slikt som får Vidar Kleppe til å vibrere av henrykkelse. Han håndplukket Fromreide til å overta Hordaland fylkeslag når Vidars Menn, ved hjelp av Brønnøysund-stemplede papirer basert på et ugyldig landsmøte, får presset ut det sittende styret.
Og gjett om Fromreide er klar! Nå ser han mulighet til å få den gamle drømmen oppfylt, nemlig hans navn øverst på en stortingsvalgliste. Demokratene i Norge er partiet der det personlige ego går foran alt.

Akkurat det var en av grunnene til at Vidar Kleppe ble sparket ut av FrP: Han var (og er) en solo-spiller.

Nå blir Vidars Menn tilført ”gode” Rekrutter. Politiet, PST og andre som har som oppgave å følge ekstremister, gnir seg nok i hendene, for her blir ”det brune grums” samlet på et brett og dermed blir overvåkningsjobben svært så enkel.

Og oss andre da? Jo, det svir å bli erstattet av personer som kun utmerker seg bak et tastatur der resultatet, i form av hat-meldinger, fremsettes på nettets skjulte fora. På den annen side, så ville ikke Fromreide og de andre Rekruttene vunnet frem i partienes demokratiske valg. Vi som jobber for et fritt demokrati vil selvsagt ikke finne oss i dette og lover å bekjempe Vidar, hans Menn og Rekrutter så mye vi bare kan.

Per Midtøy
Styremedlem i DiN Hordaland fylkeslag
Styremedlem i DiN Askøy lokallag